Amstel Goldrace 2015

Op zaterdag 18 april 2015 werd voor de 50e keer de Amstel Gold Race georganiseerd. Echt een gouden rit dus, in de heuvels van het mooie Limburg.

Deze tocht bleek niet zo in trek bij de leden van onze vereniging, kennelijk vanwege de massale deelname en de hoge inschrijfkosten. Uiteindelijk hebben drie kanjers; Sjef Borgmans, Piet Drijvers en ondergetekende, zich ingeschreven voor de afstand van 150 km. De inschrijving had in maart plaatsgevonden onder de ploegnaam “Epais Paul”, een vriendengroep van Dennis, de schoonzoon van ondergetekende. In de wetenschap dat als je met een groep inschrijft, je de grootste kans hebt om ingeloot te worden. In eerste instantie werkte dat niet bij ons, want we kregen bericht dat we waren uitgeloot voor deelname. Later kregen we bericht dat we alsnog waren ingeloot en dat gold dan voor heel de ploeg.

Vertrek om 07.00 uur. Na wat file, zoeken naar parkeerplaatsen en afhalen startbewijzen, konden we om 10.00 starten en aan de tocht van 150 km beginnen. Het weer was geweldig, in het begin wat frisjes, maar de gehele dat helder en zonnig weer gehad. Slechts 1 keer lek gereden. Na ca. 80 km werd de groep halverweg de Camerig opgesplitst. Enkele van de groep die in eerste instantie de 150 km wilde rijden, vonden het toch wijs om de route in te korten, terwijl Sjef, Piet en ondergetekende de rit hebben vervolgd. Alle heuvels en bergen in de rit zijn door ons bedwongen, inclusief de Keutenberg, Geulhemerberg, Eijserbosweg de Cauberg en nog ’n paar puistjes. Hoewel de kramp op het einde van de tocht zich begon aan te dienen, hebben we alle drie de tocht uitgereden en zijn gezamenlijk om ca. 17.00 uur gefinisht, waarna we een schitterende medaille mochten ontvangen. Onder het mom van, “Je moet het een keer meegemaakt hebben”, zijn we zeer tevreden huiswaarts gereden.

Jan van den Bijgaart