Verbeeten Challenge

Zaterdag 11 april 2015 werd voor de tweede keer de “Verbeeten Challange” gehouden. Een fietstocht van 116 kilometer.

De opbrengsten van deze tocht waren bestemd voor het “Verbeeten Instituut” ten behoeve van kankerbestrijding. Hopelijk dat we hier nooit gebruik van hoeven maken. Kees Witlox had het initiatief genomen door de tocht tijdens de jaarvergadering te introduceren. De deelname van onze leden was beperkt, maar niet minder gezellig. De inschrijvingen bestonden natuurlijk uit Kees Witlox, die gevolgd werd door uit Michel en Piet Drijvers en ondergetekende. Op de dag zelf bleek Kees verhinderd te zijn. Bij “Brabants Hoek” te Biezenmortel werd de route door ons opgepikt, om vervolgens ons startbewijs bij het “Verbeeten Instituut” te Tilburg te kunnen ophalen. Bij het afhalen van de startnummers bleek het rugnummer van Piet Drijvers niet aanwezig, maar wel het startnummer van Kees Witlox. Vervolgens hebben we Piet omgebouwd naar Kees en heeft Kees op papier alsnog de tocht kunnen rijden. Met dank aan Piet. Bij de start hebben we ons kunnen aansluiten bij een ploeg van ongeveer 10 renners die onder andere bestond uit Janneke, een nichtje van Michel Drijvers. Ook bevond zich in deze ploeg de nu 62-jarige Tineke Fopma, die in 1975 in Yvoir te België wereldkampioen wielrennen werd. Voor ons een eer om met haar te mogen fietsen. Met deze wielerploeg, onder de naam “Medifit”, hebben we de tocht gereden.

Het weer viel wel wat tegen. Twee keer lek gereden; hè vervelend. Behoorlijk wat wind en kou en vlak na de start begon het te miezeren. Dus lange mouwen en pijpen. De stops waren in Breda en Den Bosch, op dependances van het “Verbeeten Instituut”, waar we van een natje en droogje werden voorzien. Later op de dag kwam het zonnetje nog even door, waardoor we wel droog thuiskwamen, maar er uitzagen als Mountainbikers. Al met al, een mooie voorbereiding op de Amstel Gold Race volgende week.

Jan van den Bijgaart