Haaren-Haren ( Ems - D )

In 1989 werd er een toertocht gereden van Haaren naar Haren bij Ems in Duitsland. Het onderstaande verslag werd toen gemaakt.

Haaren - Haren (Ems, D)

1 juli 1989:

• 5.45 Weinig wind, geen zon, geen regen! Verzameld bij sponsor voor het vertrek. Jan Leduc had helaas afgebeld vanwege een voorhoofdsholte-ontsteking. Verder was iedereen aanwezig die er moest zijn, op 1 na.
  • 5,47 Kees Verstijnen is ook gearriveerd. Alle renners op de foto, in vol ornaat!
  • 6.00 De bemanning op de fietsen en de "bevrouwing" in de volgauto zijn gestart voor een heerlijk dagje fietsen.

• 7,00 Eerste pisstop voor .... juist: Ad P.
  • 7.45 Het is beginnen te regenen: regenjassen aan, plasic zakken en plasic broeken aan en weet ik wat allemaal nog meer. Ad is zuinig op zijn kousen en stopt ze in zijn tas.
  • 8.00 Met z'n allen op het veerpontje bij Megen de Maas over. Het regent.

• 8,45 Vlak voor de brug van Ewijk gaat Kees Verstijnen onderuit, gelukkig niets aan de fiets en zelf maar een schaafwondje (volgauto was er niet bij, moest omrijden).
  • 9.00 De eerste 75 km zitten er ongeveer op bij cafe 't Halt in Andelst. Helaas was het cafe nog gesloten, dus maar gewoon buiten in de regen enkele broodjes gegeten en een heel klein beetje verboden koffie gedronken  '(de" bevrouwing "hoefde geen koffie mee te nemen).
  • 10.45 Theo heeft een lekke band en ....... Het is droog !!!!!!!
  • 11.45 Kees op 't Hoog heeft een spaak kapot: Ander wiel erin en weer verder, door de regen.
  • 11.20 Broer heeft een lekke band, maar de stop is van korte duur (we zitten inmiddels in de buurt van Heteren).
  • 12.00 140 km Gefietst en schafttijd: bij boer Pelgrum (in de buurt van Loenen) mochten we gebruik maken van zijn loods. De kapotte banden gemaakt en wat droge kleren aan. Het mannelijke bloot hadden veel bekijks van de kalveren, maar de boer ging gewoon door met zijn werk: de beerput naast de loods leeg rijden. We hebben lekker nog wat broodjes gegeten en daarna weer verder, de regen in.
  • 12.45 Jo heeft een lekke band en zijn derailleur is kapot, het goede humeur echter is niet kapot te Krijgen, ondanks de regen. Broer monteert met de hulp van een vijftal renners een ander achterwiel en een nieuwe derailleur, maar Jo heeft toch liever zijn eigen wiel weer terug, dus Broer weer aan de gang, in de regen.

• 14.15 We zijn in Daarlerveen en een lekke band van ..... Jo Vugts, in de stromende regen, Iedereen afstappen. Ad doet het wat rigoreus en ligt plat op de grond, midden op straat met zijn pootjes omhoog. Jo krijgt een nieuwe band van Theo en verder langs het Overijselskanaal.
  • 15.15 Nemen we voor de verandering de verkeerde weg, vlak bij de grens. Och arm, de "vliegen" Boer wilde ze over Coevorden richting Nordhorn sturen. Toch maar teruggefietst, langs Hoogenweg naar het bord: Nordhorn 32. Enfin het koste maar een kwartiertje en het regende niet zo heel erg hard.
  • 15.45 Kees op 't Hoog  heeft iets ..... (Kunnen wij het allemaal niet meer verwerken).
  • 17.00 Ze stoppen ... och gelukkig, alleen maar even uit de broek. We staan nu 14 km voor het einddoel.
  • 18.00 Aankomst bij het Hotel Hagen en daar staan de vrouwtjes vol spanning te wachten, onder de paraplu's. Gefietst 263 km ...... hè.hè, zijn we er !!!!!!

• 19.15 Allemaal onder de douche geweest, samen met het handwasje ( 't Leek wel een zandbak) en dan op naar het diner: Heerlijk.
  • 21.30 Door de stromende regen en door de modder naar de Feesttent achter het hotel en dansen maar.
  • 24.00 Jo Vugts wordt uitbundig gefeliciteerd met zijn 53e verjaardag.

2 juli 1989:

• 01.00 Terug in het hotel neemt Jo zijn kado in ontvangst en gaan we slapen, tenminste ....
  • 10.00 Iedereen komt weer te voorschijn voor een heerlijk ontbijt (met heel veel koffie).
  • 12.30 Bij het enige terrasje dat we konden vinden, want het was inmiddels stralend weer, nemen we afscheid van Theo / Francien en Kees / Jo, die al weer naar Nederland moesten.
  • 14,30 Rondvaart op de Ems!
  • 18.30 Terug in het hotel na de rondvaart, heerlijk uitgerust.
  • 19.00 Diner en discussie over de terugreis. Conclusie: Kees en Marjan vd Ven gaan samen om 8 uur huiswaarts, de rest ontbijt om 9 uur.
  • 21.00 Naar de Feesttent, met Trees Naaikes.
  • 23.00 De geboorte van een nieuwe limmerick is een feit:

Er was een rennrer uit Haaren, die zou een ritje naar Haren wel klaren

maar oh wat een pech, hij verloor onderweg

zijn meter , die halleve gare.

la, la, la, la enz.. .. .. ..

3 juli 1989:

• 2.00 Na diverse waardevolle contacten gelegd te hebben, gaan we met lekkerbekje, matje van bratworst van Frau Blümchen, terug naar het hotel.
  • 8,10 Kees een Marjan vertrekken naar Nederland.
  • 8,15 Kees moet blazen, politie vindt beter dat Marjan rijdt! (Vrouwvolk hoeft gelukkig geen pijpje te blazen).
  • 9,00 D'n overschot aan het ontbijt en na Trees Naaikes krijgen we dan nog een speciale serenade van de plaatselijke harmonie.
  • 10.30 Na de optocht, feitelijk vertrek vanuit Haren (Ems) onder een stralende zon.
  • 11.00 We zijn Ad verloren, Na een half uur wachten en zoeken toch maar verder gereden, want Jo moet om 2 uur thuis zijn.
  • 12.30 Uit het niets komt ineens de verloren Zoon (Ad) er weer  tussen in rijden.
  • 14.00 Aankomst in Haaren, stralende weer en de sponsor wacht al met de koffie, want, net als op de heenreis, ook nu weer totaal geen koffie gehad.
  • 15.30 Definitief einde van een knal-weekend. Tot volgend jaar.

De Renners: Kees op 't Hoog, Rien op 't Hoog, Harrie Draad,  Jan Pijnenburg, Ad Pistorius, Theo van Roosmalen, Broer vd Ven, Kees Verstijnen, Jo Vugts, Henk van Wezel.

De Volgsters: Francien van Roosmalen, Lies Pijnenburg

De Nakomers: Jo op 't Hoog ,Annie Draad, Riet Pistorius, Kees vd Ven, Marjan vd Ven, Ricky vd Ven, Cor Vugts, Marjan van Wezel.