Fietstocht Haaren-Haaren (D)

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

In juli 1988 ging Wielerclub Ons Verzet een fietstocht maken naar Haaren in Duitsland. Een tweedaagse tocht van maar liefst 320 km. Hieronder het toen gemaakte verslag.
FIETSTOCHT VAN HAAREN NAAR HAAREN DUITSLAND

Vrijdag 1-7-1988

• 7.00 uur:   Geplande vertrektijd bij Eethuis van de Ven.

vertrek Haaren-Haaren(D)
  • 7.15 uur:   Met veel regen vertrokken,maar goed gehumeurd, na een half uur had Jan Leduc een lekke band in  Liemde, waar Ad Pistorius meteen een pisstop van maakte.
  • 8.00 uur:   Nieuws en weerbericht geluisterd, het blijft maar regenen.
  • 9.15 uur:   nog steeds regen
  • 9.45 uur:   Regen. Lies Pijnenburg , die de bezemwagen rijdt, maakt een foto van de natte mannen, maar ze blijven lachen.
  • 10.00 uur:   Regen. Voorbij de stoplichten weer een pisstop voor alle mannen.
  • 10.30 uur:   En nog steeds regen. Rust bij 'Wellsche Hut", vlak bij de grens. Koffie gedronken met een heelijke punt vlaai. Broodjes gegeten en droge kleren aan, het waren net verzopen katjes. Na vertrek heeft de kastelein 11 stoelen gewassen.
  • 12.00 uur:   En maar zwoegen en maar trappen en maar bakken vertellen.
  • 12.15 uur:   Lies kijkt even de kaart na of het allemaal wel klopt
  • 12.45 uur:   Bijna droog !! Pauze: even lekker de benen strekken, eten en drinken en urineren. Natte kleren uit en droge aan (als ze die nodig hebben), natte schoenen met gras gepoetst.
  • 14.15 uur:   Even gewacht in Kirchhellen, want Ad Pistorius had een lekke band.
  • 15.00 uur:   Aankomst in Marle, in de regen. Het eerste waar ze om vroegen was een grote pot bier. Wat waren ze nat en vies. Toen onder begeleiding naar het hotel ( leek wel een tijdrit ). Met de tuinslang de fietsen afgespoten en daarna zelf onder de douche. Allemaal hadden ze d'r handwasje, maar drogen ging niet goed: het regende.
  • 19.00 uur:   Avondeten: lekkere soep, zigeuner-schnitzel met ijs toe.
  • 20.00 uur:   Gewandeld en daarna kegelen, nog wat gedronken en vroeg naar bed.

Zaterdag 2-7-1988

• 7.00 uur:    Kees op 't Hoog en z'n slapie (Harrie Draad) hebben al weer te veel energie en gaan wandelen.
  • 8.00 uur:    Goed geslapen. Met z'n allen ( op 2 na ) genoten van een heerlijk ontbijt met verse broodjes, daarna kregen Kees Versteijnen en Egbert v.d Ven stokbrood.
  • 9.00 uur:    Zaten ze weer op de fiets en de zon schijnt.

dag 2 Richting Haaren(D)

• 10.15 uur:  Voor Datteln een stukje omgereden, wegens opgebroken weg. Ondanks dit extra eindje fietsen blijven ze goed gehumeurd en de zon blijft lekker schijnen.
  • 10.45 uur:  We zitten weer op de goede weg en de zon schijnt nog.
  • 11.15 uur:  Koffie gedronken en broodjes gegeten.
  • 13.15 uur:  Slecht wegdek dus even langs de fiets lopen. Ad Pistorius kan natuurlijk wel fietsen en krijgt een lekke band.
  • 14.00 uur:  Bij Rudloh reed Kees Versteijnen de afslag voorbij, snel omdraaien: de sloot in, met z'n blote benen in de brandnetels, weg mooie benen !!!!!!!!
  • 14.20 uur:  Rust in Elfsen. Broodjes gegeten en de zoveelste pisstop gehouden. Nog steeds schijnt de zon.
  • 16.30 uur:  Aankomst in Haaren. We worden hartelijk verwelkomt met grote pullen bier door de vrouwen, die 's middags al gearriveerd waren. De fietsers moe, maar voldaan van de fietstocht.

Aankomst Haaren (D)
  • 17.00 uur:  De kamers worden toegewezen en we kunne lekker douchen.
  • 18.30 uur:  Even aan de bar een lekker pilsje drinken en babbelen over het fietsen.
  • 19.00 uur: Avondeten ( wat hadden ze honger en dorst).
  • 20.00 uur: Feestavond van het schuttersgilde. Veel gelachen, gedronken, gedanst en aangevallen met de Duitsers."öle,ole,ole"naar het hotel gewaggeld, op bed geploft en gesnurkt.

Zondag 3-7-1988:

• 8.00 uur:    Jan Pijnenburg, Rien op 't Hoog, Egbert vd Ven en Kees Vesteijnen sprongen weer op de fiets. Kees kwam niet zo ver, maar de andere 3 maakten even een rondje van 20 km.
  • 10.00 uur:  Ontbijt met z'n allen, de ene had wel wat hoofdpijn en de andere nog wat slaapogen, maar eten ging er toch goed in.
  • 11.00 uur:  Fietsen op de auto's. Even naar de optocht gekeken van de gilde. Wat een mooi gezicht, al die groene eikeltjes op de petten en die mooie geweren in de hand.
  • 11.30 uur:  Vertrokken we richting huiswaarts. ONderweg een paar keer gestopt, koffie gedronken en broodjes gegeten. Voor de grens nog even bijgetankt.
  • 16.00 uur:  Aankomst bij Eethuis vd Ven, waar we lekker even hebben nagepraat en daarna moe maar voldaan naar huis.

Het was een geslaagd fiets-weekend van Haaren - Haaren ( D ) 1988

Deelnemers: Harrie Draad, Cees op 't Hoog, Rien op 't Hoog, Rob de Koning, Frans Leduc, Jan Leduc, Jan Pijnenburg, Ad pistorius, Theo van Roosmalen, Egbert van de Ven, Kees Versteijnen

Verzorging: Lies Pijnenburg, Francien van Roosmalen

Meer foto's van deze tocht zie fotoboek.