leyetocht sticker rond-300x295

Zaterdag 17 augustus stond de MTB tocht in Helvoirt op het programma voor de liefhebbers. Als er een record aantal deelnemers zijn (1260) en  de mooiste foto komt in de krant zegt dat genoeg:

19-08-2013 215626 jan in de krant

Vanwege het prachtige weer en omdat de tocht ieder jaar verrassend is een record aantal deelnemers. Wij waren met 8 man paraat. De mountainbike kon weer eens getest worden. Voor sommige weer de eerste keer na lange tijd, bij andere is hij mee op vakantie de bergen in geweest. Ook een mooie tocht om een nieuwe fiets te testen voor het winterseizoen. Bij de start was het lekker druk, dus tijd zat om ff een bandje bij Sjef te wisselen. Dat wisselen duurde ff wat langer, welke band was lek en hoe pomp je zo'n ding ook alweer op. Eerst in gevecht met 2 binnen banden en dan gewoon 'lekke'band weer terug gelegd. Sjef kon er achteraf nog lekker 50 km mee fietsen.

Na  25 km de eerst ff over de puinberg bij Gubbels en dan pauze , we hadden nog geen verharde weg gehad. Even een natje en een droogje en verder voor de volgende 25 km. Wederom bijna geen verharde weg, een compliment voor de organisatie !

En dan zondag, een rit met de geliefde race kar. Maar met compleet ander weer.

Er was afgesproken vroeg te vertrekken want dan waren we nog een bietje op terug werd gezegd. Zo gezegd niet gedaan. Jawel om 7.00 regen !! Wel om 7.15 uit Haaren met 4 man vertrokken naar Helvoirt, op zich al een goede opkomst met dit weer. Daar stond organisator Paul ons al op te wachten met de paraplu maar zonder fiets. Net als sommmige andere die nog thuis in bed waren blijven liggen was het niet zijn weer om te fietsen. Toch met 9 man ( 2 gastrijders van Jan van den Bijgaart) die er niet van smelten eerst een bakse gedronken en de eerste bui onder het afdak door gebracht. Om 8.15 toch vertrokken het was droog en we zagen de zon, of toch niet. Volgens de buienradar van Arjan zou het om  half negen droog worden. Maar na een uur stonden ook de schoenen vol dus er kon niks meer gebeuren. Jawel lekke band bij de Boskant. Ook dit keer moesten er 2 binnen banden aan te pas komen. Verder gereden naar Son en Breugel voor de eerste stop. Nat maar voldaan was het tijd voor de koffie. Even een fotosessie voor de Leyetocht ( aan de sponsors wordt gedacht)en verder. Maar ja welke kant op. Midden voor het cafe de splitsing van 100 of 150 km. De meeste vonden 100 km wel zat met dit weer. Mark wilde liever voor de 150 gaan en vroeg of we watjes waren.

Wij laten ons niet snel op naaien maar er kozen wel 6 man om dan ook de 150 km te fietsen. Sjef was nat zat ging met de 2 gastrijders voor de 100 km. Het miezerde nog steeds maar de temperatuur was fantastisch!!

Na de stop ging het richting Nuenen en omstreken waar ze vele bochten hebben. Helaas werd er eentje door een andere gastrijder te snel genomen en ging onderuit. Schade viel mee, de tuinslang erop om de modder af te spoelen en we konden weer. Na 125 km de tweede stop bij Mieke Vingerhoets kwam goed uit. Iets lekkers eten ging er wel in, hier en daar was 'de tank' al bijna leeg. Op naar Helvoirt en een wonder gebeurde. De zon werd wakker !! het was half negen volgens buienradar. Cliff kreeg 3 km de finisch nog ff een lekke band. Piet, Arjan en Jan gingen naar huis want wilde nog een rondje met de familie gaan maken. Met z'n drieeen even afgemeld in Helvoirt waar het ook vrij rustig was op het terras. Met 155 km op de teller en een zeer voldaan gevoel konden we weer naar huis. We zijn immers geen WATJES.!!!!

Ronald

phoca thumb m dsc 0001                     phoca thumb m 100 0798                  phoca thumb m 100 0796 (Foto's niet groter, sorry)

dsc 0087 mark en cliff

Meer foto's:

MTB: tussen 9.00 en 9.30 http://bekijkjouwfoto.nl/evenementen/evenementen-2013/atb-leyetocht-2013/

Race tussen 13.00 en 14.00 http://bekijkjouwfoto.nl/evenementen/evenementen-2013/leyetocht-2013/