Dagtocht via Kinderdijk

imag0298

Zaterdag 15 juni stond een grote uitdaging op het programma. Een dagtocht via Kinderdijk van ongeveer 200 km. Een afstand die we niet elke week rijden, en sommige hadden nog nooit verder als 150 km gereden. Een mooie uitdaging dus om de grenzen te verleggen en een nieuw gebied voor ons om te verkennen.

Om 8.00 uur verzamelen bij de Michel. Maar liefst 10 uitdagers hadden zich gemeld. Wim,Jos,Arjan,Jan vd B,Franc,Jozef,Wilco,Mark,Toon en ikke.

Het was nu nog lekker weer, de voorspellingen gaven voor de middag een bui regen en windkracht 5 dus aan de gang. We reden richting de brug bij Heusden waar  onderweg een kraai werd aangereden door een auto. Deze moest even aan de kant gelegd worden door Jan waarna er een paar achterste voren op de fiets zaten om te kijken. Ja dat ging dus niet helemaal goed en Franc ging er maar bij liggen. Met de rug op de grond en de fiets in de lucht, gelukkig had de fiets niks. Franc kon worden gered met een paar aanwezige pleisters( toch weer goed om bij te hebben!).

Vanaf Heusden richting Genderen. De verdere route volgde we via de knoop punten route, vooraf uitgestippeld en op de stang geplakt. De weersvoorspellingen kwamen helaas uit, bij Hardinxveld Giessendam begon het te regenen en leek erop dat het wel even kon duren. Gelukkig na 3 kwartier werd het minder, de sokken sopte lekker en de rest zeiknat. Er stond een stevig briesje op de kop dus droogde we ook weer wat op, alles heeft zijn voordelen zie je maar. Rond kwart voor 12 dik 90 km gefietst dus tijd voor  lekkere koffie en lekkere taart. Een mooi plekje op het terras in Kinderdijk. We hebben de molens proberen te tellen maar is helaas niet gelukt, het waren er ook meer dan 10, dus.....

De route over de lekdijk vervolgt richting Lexmond, fietste lekker met wind in de rug dus schoot goed op. Even nog een bandje moeten wisselen van ikke en verder. Vanaf Lexmond weer zuidelijker gereden en moest er meer gewerkt worden tegen de wind. De bedoeling om de tweede stop in Zaltbommel te pakken werd aangepast, Fort Asperen kwam eerder op ons pad en even van de fiets was ook wel lekker na 150 km. De route vervolgd richting Haaften waar we op de waaldijk de brug en toren van Zaltbommel al konden zien,voor sommige weer bekend terrein. Maar ja eerst de brug nog over zien te komen met de wind. De kilometers begonnen te tellen hier en daar dus ff een tandje eraf. Vanaf Zaltbommel had ik nog een mooie route op papier maar iedereen was het er over eens: de kortste weg naar de Michel was ook leuk.

Kwart over 5 bij de Michel,210 km op de teller,mooie tocht gereden wat willen we dan: een pilske ! (of een cola,ook lekker)

Ronald

kinderdijk foto terras kinderdijk