35e Leyetocht

leyetocht_sticker_rond-300x295

Op 19 augustus 2012 werd al weer de 35e Leyetocht in Helvoirt georganiseerd.

Ook vandaag was het tropisch warm.
Elf renners van onze vereniging hadden zich om circa 07.45 uur aan de start gemeld.
Enkelen hadden zich voorgenomen om de 150 kilometer te rijden, maar zijn daar later op teruggekomen, omdat er vanwege het warme weer te weinig belangstelling was om deze afstand te rijden.
Bij Wijk en Aalburg werd daarom maar besloten om gezamenlijk de 100 kilometer te rijden.

Ook dit keer was het weer een geweldige tocht, die heel goed bewegwijzerd was.
Onderweg zijn we nog een aantal Haarense bekenden tegengekomen, waaronder oud lid Jo Vughts.

Na de pitstop in Dussen hebben we ons tegoed gedaan aan een welverdiende consumptie, voor sommigen inclusief appelgebak.
Eenmaal vertrokken uit Dussen zagen we dat we met de veerpont het water over moesten.
We zagen dat er op dat moment al een hele rij renners stonden te wachten.
We wisten al dat er een heleboel makke schapen in een wagen kunnen.
Nu weten we ook dat er nog veel meer makke renners op een pont kunnen.
Gelukkig was de overtocht gratis, anders was de veerman nu nog bezig met afrekenen.

Een nadeel van deze opstopping vond ik wel, dat we als clubje werden opgeslokt in het daarna grote peloton renners, waar onze renners geleidelijk in verdwenen.
Vele liters water later hebben we de eindstreep gehaald en vond iedereen weer zijn weg op tijd naar huis.

Jan van den Bijgaart