ATB Leyetocht 18-8-2012

Mijnwerkers

Op 18 augustus 2012 werd al weer de zesde ATB-Leyetocht in Helvoirt georganiseerd.

Een zestal renners van onze vereniging had zich om circa 08.30 uur aan de start gemeld.
Later zou blijken dat er in totaal 1070 renners hadden ingeschreven, waarbij de organisatie inschrijfformulieren te kort kwam.
Elk jaar een sterk stijgende lijn in de deelname.

Met een banaan op zak konden we, via het podium en met de aanmoedigingen van de speaker Jos Denissen, op pad.
Joh, wat was het warm !!!!!!!!!!
Veel drinken dus en daar hadden ze bij de Leyetocht rekening mee gehouden.
De organisatie had op 2 extra posten flessen water beschikbaar gesteld, dus aan water geen gebrek.
Bij de splitsing 40 km/50 km werd besloten om toch maar de route van 50 km te nemen.
We waren immers toch van huis en die extra 10 kilometer kon er ook nog wel bij.

Het was weer een geweldige tocht, die heel goed bewegwijzerd was.
Dat we slechts één pijltje gemist hadden lag meer aan ons dan aan de organisatie.
Blindelings je voorganger achterna fietsen pakt toch niet altijd goed uit, dus terug en de route weer opgepikt.

De grond was zo droog als gort en stoffig, stoffiger en stoffigst.
Bij Gubbels zijn we de bekende puinhoop weer op en afgereden, waarna we ons weer tegoed deden aan wat proviand en onze watervoorraad weer konden aanvullen.
Voor wie nog wat afkoeling zocht, die kon onder het nevelkanon gaan staan, hetgeen een welkome afkoeling was.
"Goh, wat ziede gij eruit", werd mij door een clubgenoot verweten, waarop meteen het antwoord kwam van : "En gij dan, hedde oew eige al 'ns bekeken".
We zagen eruit als een stelletje mijnwerkers, helemaal onder het stof.

De eerste 25 kilometers zaten erop en konden we aan de volgende 25 beginnen.
Al stofhappend hebben we allemaal het eindpunt gehaald, hetgeen natuurlijk geen verassing was.
Na de kelen bij Gastenbosch met het schuimend nat te hebben gesmeerd, reden we zwart, maar wel tevreden huiswaarts en wachten we maar weer een jaar op de zevende Leyetocht.

Jan van den Bijgaart