Ploegentijdrit Vughtse ijsclub

Toen er enige tijd geleden gevraagd werd wie er zin had om mee te doen aan een ploegentijdrit heb ik me daar in een argeloze bui voor aangemeld niet wetende waar ik aan begon.

Uiteindelijk bestond de ploeg uit Jan van den Bijgaard, Franc Das, Jos Steenbakkers en reserve Toon Vermeer en ondergetekende.

{wmv}tijdrit_2011{/wmv}

Na een gedegen voorbereiding die bestond uit het een keer of drie rondjagen van het parcours op de woensdagavond voorafgaand aan het evenement (waarbij ik als eerste werd gelost) moest het zaterdag 24 september gaan gebeuren.
Na eerst nog wat technische en tactische tips te hebben gekregen van de ervaren jongens binnen de ploeg, werd er onder werkelijk schitterende weersomstandigheden gestart

.

Negen ploegen aan de start die om de minuut los werden gelaten. De eerste twee ronden waren wat onwennig, maar daarna begon er zowaar iets van een schema te ontstaan. Bij elk keerpunt reed Jos voorop die als eerste het keerpunt nam en vervolgens het hele zaakje weer op gang sleurde. Dit ging heel behoorlijk want na zes ronden waren we alle vier nog bij elkaar, om uiteindelijk te finishen in een tijd van: 1.08.54 uur !

De gemiddelde snelheid was 39,45 km/uur . Dit blijkt ook meteen een nieuw clubrecord te zijn (van Ons Verzet welteverstaan) !!

Eindtijd 2007: 1.09.57

2008: 1.11.45

2009: 1.10.16

Hier ligt dan ook weer een schone uitdaging voor een viertal "on(s)verzettelijken" om dit record weer uit de boeken te rijden...

Compliment aan de Vughtse ijsclub voor dit leuke evenement.

Voor de totale uitslag van 2011 klik hier.

Arjan Verhulst