Smaak van de Leijstroom 2010

Afgelopen zondag was de smaak van de Leijstroom. Een fietstocht van 25 km en culinaire ondersteuning voor leden van de Rabobank en bestuursleden van verenigingen. Verenigingen konden op een financiele bedrage rekenen als ze mee deden.

Onze voorzitter belde helaas op het laatste moment af , dus hebben Wilco en Ronald de mooie tocht namens de club gereden.

We hadden een mooie groep gecreeërd samen met Toine van Boxtel( ja ja er was weer feest) , Toine Verbeek ( tom-tom) , oud Ons Verzet lid Rene van Baast (Ambtenaar) , Luciën van Boxtel en niet te vergeten alle dames natuurlijk. Om +/- 12.17 vertrokken bij de Rabobank in Haaren. Toine Verbeek voorop want die had de route uitgezet en wist de weg helemaal uit zijn hoofd. Via de kerkstraat-Heuvelstraat-Kantstraat-Helvoirtseweg-Roonsestraat en Kapelweg naar het Kruidenrijk van Haaren. Hier waren héééél veel kruiden te zien en werd ons hemelse thee en koekje met jam aangeboden die we ons goed lieten smaken, we hadden immers al 4 km gefietst. Een flesje water voor onderweg kregen we mee en de fiets weer gepakt om die vervolgens 100 m verder weer te parkeren bij Kwekerij  De Es. Hier weer een wandeling door de achtertuin van Jo Vugts en Harrie Draad. Dorst en honger konden we nog niet hebben dus de fiets maar weer eens gestart. De Route ging vervolgens over het Eind-Belversestraat-Heesakker-Noenes- De Voort- Helvoirsteweg- dwars door Helvoirt - Guldenberg en de Heikant. Hier waren we te gast bij Biologische Koeieboer Jo van Balkom. Het was er erg druk want hier kwamen de routes van Udenhout-Berkel Enschot en Helvoirt ook gezellig erbij. Na het nuttigen van een bekertje Biologische joghurt en vla , een lekker appeltje en een bakje koffie of thee, de fiets weer gaan zoeken uit de groote fietsenstalling. Dwars door het weiland werd de route vervolgd. Tom Tommer Toine wist de weg dus linksaf richting de Gijzelsestraat, maar volgens ambtenaar Rene van Baast reden we dan via de Gijzel en niet de Gijzelsestraat. Hier barstte een hevige discussie los en kwam er een weddenschap aan te pas. Toine van Boxtel maakte het niet veel uit, als er maar de kortste weg naar Kasteel Nemelaer werd gepakt. Daar stond ons immers in de tuin van het kasteel een heerlijke barbecue en de nodige drank te wachten. We lieten het een en ander goed smaken en troffen het met het weer.  Jan Eggenkamp was ook aanwezig en na de nodige klets konden we voldaan huiswaarts.