Ride for the Roses 2010

Zondag 5 september werd Ride for the Roses gereden. Dit jaar in Venlo met als startplaats de veiling van Flora Holland.

4 leden ( Henk, Harrie, Jan E en Jan L) trokken er op uit om deel te nemen aan de 110 km tocht van dit grote evenement om geld in te zamelen voor het KWF. En dat hebben ze gedaan, er werd maar liefst € 823.367,- bij elkaar gefietst !!!!!!!!!!

Hier hun belevenissen:

De wachttijd na het startschot was lang. 30 minuten.
We gingen eerst een lus naar het zuiden maken: Belfeld, Maasbree, Helden-Panningen, Beringen, Sevenem Venlo. Het weer was goed en er werd direct al in een hoog tempo, gemiddeld 29 km/uur gefietst. De obstakels waren goed aangegeven en beveiligd. Het fietste goed, mede doordat het een langgerekte groep was. Het vele publiek en de muzikale begeleiding in de dorpen zorgde voor een gezellige sfeer!
Weer terug in Venlo was er een totale verstopping omdat alles over een smalle reststrook langs een bouwput moest. Dat was stilstaan en een flink eind lopen. Daarna ging het massaal en snel verder langs de Maas tot Well, daar over de Maas en via Venray en Horst terug naar Venlo. De snelheid steeds rond de 37 km/uur was eigenlijk niet verantwoord zodat er weinig meer te genieten viel. Doordat alles bij elkaar bleef kwamen er steeds weer opstoppingen met namen in Venray. In Horst stonden we weer helemaal stil. Ondanks de opstoppingen en stukken lopen lag de gemiddelde snelheid boven de 29 km/uur!!!!. Wij zijn met vieren trouw bij elkaar gebleven en hebben op 4 plaatsen een valpartij gezien. Gelukkig is ons dat bespaard gebleven. Mijn conclusie is dat de organisatie minder goed was dan de voorgaande jaren en te veel opstoppingen.

Groeten jan