Mergelland route 31 juli

Op 17 juli  werd besloten om binnenkort terug te keren naar Limburg. Dit was afgelopen zaterdag al het geval. Met 10 personen afgereisd naar Limburg om de Mergelland route nogmaals te rijden.

Om 7.30 werd er vertrokken naar Geulle met 3 auto's. Zoals gebruikelijk in Geulle begonnen met koffie. De weergoden waren goed gezind en het beloofde een mooie dag te worden. We besloten om het eerste stuk gezamelijk te beginnen tot de eerste stop. Deze dienden zich na +/- 45 km aan, en het energie tekort kon al aangevuld worden. Daar weten ze in Limburg wel raad mee. Na de pauze in 2 groepen verder gereden.  De snellere groep pakten er een lusje bij om mooie klim van de Vaalserberg naar het drielanden punt erbij te pakken en even later via de kruisberg en eyserbosweg de route weer op te pakken. De altijd lastige Keutenberg ( 22%) moest en ook aan geloven waar boven echter een mooi rustpunt is. Hier was het gezelschap weer compleet en had de kastelijn weer een gedeelte van zijn daggeld verdient. Bij sommige was het beste er toen al wel vanaf en fietsen de kortste weg terug naar Geulle. Met 5 personen doorgereden om de route af te maken en het gemiddelde nog wat omhoog te halen. Ze kwamen om 15.30 in Geulle aan, waar het terras van de bakker volzat met je raad het al : de leden die Limburg zo mooi vinden. Het was een prachtige dag met fantastisch fietsweer .

Frans bedankt voor de organisatie en goede leiding !!

Op naar de volgende tocht , 15 augustus de Leyetocht !!