De Abdijentocht La Trappe

Op 17 mei 2015 hebben we weer eens voor de afwisseling de “Abdijentocht La Trappe” gereden, maar nu wel in een andere bezetting dan we gewend waren.

Dit jaar hebben zich 9 dames bij onze vereniging aangemeld.
7 van deze dames hadden besloten de afstand van 65 kilometer te rijden.
Aangezien een groot aantal van de heren had besloten om op deze dag de Eifeltocht te Klimmen (L) te rijden, had een 7-tal thuisblijvers de kans waargenomen om bij de dames aan te sluiten.
Met een groep van 12 renners zijn we daarom om circa 08.15 uur bij Sjef en Rianne Borgmans per fiets vertrokken richting van het Trappistenklooster de abdij O.L.V. van Koningshoeven, waar we ons vervolgens hebben kunnen inschrijven.
René Witlox met echtgenote Mirjam stonden daar al in de startblokken om zich bij ons te kunnen aansluiten.
René vond de omstandigheden ideaal zo zei hij: Mooi weer, bier, niet teveel kilometers en vrouwen in de buurt.
Met een groep van 14 renners waren aan de tocht van 65 km begonnen.
Na enige tijd meldde zich al de eerste uitvaller.
Angelique Dominicus kreeg zodanige last van hooikoorts, dat ze te weinig lucht kreeg om de tocht uit te rijden en daarom in een rustig tempo huiswaarts moest keren.
Na de stop in Hoogeloon, waar de koffie en het appelgebak met slagroom ons best lieten smaken, bleek ook Camiel Eldering de groep te moeten verlaten, om op tijd een bezoek te kunnen brengen aan zijn vrouw, die in het ziekenhuis lag.
En toen waren er nog 12.
Zij hebben de tocht kunnen uitrijden, met uiteindelijk toch een dikke 80 kilometer op de teller, met een gemiddelde van bijna 25 kilometer per uur.
Niet gek!!!!
Voor enkele nog een afzakkertje bij de Trappisten ter afsluiting, maar die zullen uiteindelijk het gemiddelde wel omlaag hebben gehaald.

Jan van den Bijgaart

abdijentoer